Buiten trouwen is ook in 2021 helemaal de trend. Wij snappen dat wel. Want hoe heerlijk is het om te trouwen in de buitenlucht?! De frisse lucht, de zon, de ruimte en vaak ook een relaxte en ontspannen sfeer. Maar waar moet je aan denken als je buiten wilt trouwen? Er zijn al heel wat mensen getrouwd in onze boomgaard dus we kunnen zeker goede tips geven waar je aan moet denken als je buiten gaat trouwen. Hieronder lees je onze tips.

Buiten trouwen en de regels van de gemeente

De vraag is natuurlijk of dat mag, buiten trouwen? Helaas is er geen simpel, eenduidig antwoord te geven op die vraag. Het hangt namelijk van de gemeentelijke regels af. In de wet staat dat een huwelijk officieel moet worden voltrokken in een huis van de gemeente. Iedere gemeente heeft daar eigen regels voor. In onze gemeente, Bodegraven-Reeuwijk geldt dat dit zeker mag; buiten trouwen. Maar onder de voorwaarde dat de ambtenaar niet in de volle zon staat en niet in de zon kijkt. Houdt daar dus zeker rekening mee als je de plek van de ceremonie doorspreekt met de locatie manager of je ceremoniemeester.

Trouwlocatie

Buiten trouwen terwijl het regent

Allereerst heb je te maken met de weersomstandigheden. Als je in Nederland buiten wilt trouwen dan weet je het nooit met het weer. Het kan regenen, het kan warm zijn. En als je pech hebt , dan heb je dat allemaal op 1 dag. Gelukkig zijn er genoeg opties om het toch comfortabel te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een stretchtent te huren. Deze beschermt je tegen de regen maar ook tegen de ergste zon. Naast een stretchtent hebben wij zelf ook een ‘schaduwdoek’ gemaakt. Deze is gemaakt van katoenen stof en kan dus alleen gebruikt worden als het windstil is. Als het maar een klein beetje waait gaat het doek klapperen en dat is echt niet prettig tijdens een ceremonie of diner. 

Zaterdag 2 januari is er open dag. Ben je benieuwd naar de locatie in het echt? Kom dan zeker even langs!  (graag op afspraak)

Buiten trouwen met het schaduwdoek

Trouw je op gras?

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden als je buiten gaat trouwen is de ondergrond. Trouw je op het gras? Houd er dan rekening mee dat het gras bij regen best zacht kan worden en als je op flinke hakken loopt kun je een klein beetje wegzakken. Bovendien is niet ieder grasveld even vlak. Houd er dus zeker rekening mee dat het flink hobbelig kan zijn. Voor vrouwen met hoge hakken is een arm van de partner geen overbodige luxe. Mocht je opa of oma uitgenodigd hebben dan is het zeker verstandig om de rollator mee te nemen.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik buiten wil trouwen?

Wil je muziek bij de ceremonie? Bijvoorbeeld bij het oplopen? Vraag dan even na aan de locatie hoe lang de muziek moet duren. Bij een kortere afstand lopen naar het ‘altaar’ heb je natuurlijk kortere muziek nodig dan wanneer je iets langer moet lopen. Vraag gelijk na of er een goede muziekinstallatie of versterker is, die heb je echt nodig! Een goede microfoon voor de ambtenaar heb je ook nodig. Waar de ambtenaar binnen er vaak voor kiest om het zonder te doen, is dat buiten niet te doen. Het geluid van de ambtenaar is op de achterste rij niet meer te horen zonder microfoon. Zeker niet als er ook nog wat omgevingsgeluiden zijn.

Je leest het waarschijnlijk wel, wij zijn groot fan van buiten trouwen. Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens hier of op onze instagram pagina.

P.S. Wist je trouwens dat we aanstaande zaterdag 2 januari open dag hebben? Mocht je langs willen komen op onze boerderij dan ben je van harte welkom tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Graag even opgeven via de mail.