In Amerika en Groot-Britannië is het bijna ondenkbaar om een bruiloft te plannen zónder een weddingplanner en hier in Nederland begint het ook steeds normaler te worden. Toch maken veel bruidsparen zich vooral druk om de prijs van een weddingplanner en vragen ze zich af of de voordelen afwegen tegen de kosten. Laten we bij het begin beginnen.

Een weddingplanner is er vanaf het begin

De eerste keer dat een bruidspaar langs komt proberen we duidelijk te krijgen wat de wensen zijn en proberen we mee te denken over het thema, het aantal gasten, de dagplanning en de decoratie.  We werken met een moodboard en daarna gaan we verder via een gedeeld bord op pinterest. Hieronder zie je een keuze van de bloemen op tafel. Ga je voor een rustic stijl of een romantische stijl?

Het netwerk van een weddingplanner

“Eén van de grootste voordelen van een weddingplanner hebben, is ons uitgebreide netwerk met trouwleveranciers die jullie droomdag gaan waarmaken. Dat betekent dus minder zoektijd en jullie hebben een bemiddelaar tussen jullie en de leveranciers….altijd een pré!”

Ervaring

“Ervaring kan echt nooit onderschat worden. Als weddingplanner ken je alle in’s & out’s van een bruiloft en hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden! Dingen die bruidsparen misschien makkelijk vergeten, daar denken wij juist constant aan. Neem als voorbeeld het openen en sluiten van het feest, hoe doe je dat of hoe doen anderen dat eigenlijk? Ik weet als geen ander wat de echte stressmomenten zijn tijdens de planning en de bruiloft, en kan jullie daarin van het juiste advies voorzien.”

Ren en vliegwerk

“Op de dag van de bruiloft hoeven jullie en de gasten niets te doen. Het ren- en vliegwerk wordt allemaal voor jullie gedaan. Puur genieten van de dag dus!” Je hoeft ook je vrienden of familie niet op te zadelen met dit vervelende klusje want geloof me: ik heb het pas nog van dichtbij meegemaakt. Niet iedereen wil ceremoniemeester zijn! Het lijkt een eervolle baan maar het is nog best een verantwoordelijkheid.

Inspiratie

“Misschien droom je van jongs af aan al over jouw droombruiloft. Maar ben je zelf niet zo creatief? Of je hebt een visie en een geweldig Pinterest bord, maar weet niet zo goed hoe je die kunt laten uitkomen? Wij kijken naar het totale plaatje van een bruiloft. Van een visie tot de realisatie en alles daar tussen in!”

Weddingplanner inhuren? Doen!

“Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben en zelf goed de overweging kunnen maken of het voor jullie nodig is om (vrijlblijvend) een gesprek aan te gaan met mij.

liefs, Bertine

p.s. wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes? Laat dan je email hiernaast achter zodat je direct een mail krijgt als we iets te melden hebben.

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.