In veel gevallen worden de verlovingsring en trouwring nog steeds door elkaar gehaald. En dat terwijl beide ringen toch écht een hele andere betekenis hebben. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen een verlovingsring en een trouwring? Ik zocht het voor je uit.


Verlovingsring vs trouwring: de verschillen

Oké, we weten dat een verlovingsring wordt gebruikt om je te verloven en een trouwring om elkaar eeuwige trouw mee te beloven maar wist je ook dat er een bepaalde etiquette achter beide ringen schuilgaat? En waar typeren de verlovingsring en trouwring zich nu eigenlijk door?

Een verlovingsring wordt in de regel eigenlijk alleen door de vrouw gedragen, dit omdat het in de meeste gevallen de man is die zijn liefje ten huwelijk vraagt. Dat is dan ook het moment dat je je verlovingsring fulltime gaat dragen: wanneer je aanstaande ‘m aan je vinger schuift en je laat zien dat je ‘van de markt’ bent. Ook zijn er ook verlovingsringen voor mannen te vinden, maar dat aanbod is dus ook wat kleiner. De engagement ring kenmerkt zich qua look meestal door een (groot) briljant, ook wel bekend als een diamanten solitaire verlovingsring, zodat de ring als een échte blikvanger optreedt. Dat is dan ook gelijk het grootste verschil tussen de twee soorten ringen.

De trouwringen worden uitgewisseld tijdens de huwelijksceremonie, op het moment dat het bruidspaar de eeuwige trouw aan elkaar belooft. Bij trouwringen gaat het dus áltijd om twee exemplaren: één voor de man en één voor de vrouw. Hoewel de trouwring zich vaak typeert door een glad uiterlijk; een ring zonder details of steentjes, zien we ook steeds vaker trouwringen die juist wél bezaaid zijn met diamantjes. Trouwringen van koppels mogen daarbij met elkaar matchen, maar ook juist net een slag anders van elkaar zijn om zo de identiteit van de bruid en bruidegom binnen de relatie te benadrukken. Als jullie dan eenmaal getrouwd zijn en je dus je trouwring gaat dragen betekent dat trouwens niet dat je afscheid van je verlovingsring hoeft te nemen. Zorg alleen wel dat je de ringen -tenzij je verlovingsring en trouwring als onderdeel van elkaar zijn gekocht- allebei aan een andere hand draagt.

Nu je het verschil weet tussen een verlovingsring of een trouwring wens ik je veel plezier met uitkiezen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.