Trouwringen

Je trouwring, een ring die je de rest van je leven draagt. Iets dat je voor altijd bij je draagt wanneer je getrouwd bent en vandaar dat je hieronder 10 tips vindt voor het uitkiezen van jullie trouwringen!

1. Bereid je goed voor!

De belangrijkste tip die ik je kan geven is, bereid je goed voor! Want… een goed begin is het halve werk. Weten jullie nou niet op welke manier je je het best kan voorbereiden voor het uitkiezen van jullie trouwringen? Lees dan snel verder;)

2. Denk goed na over de gravure

Wat willen jullie in de binnenzijde van de ring hebben staan? Of willen jullie aan de buitenzijde bijvoorbeeld jullie naam gravuren? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om jullie trouwringen zeer persoonlijk te maken door middel van gravures. Vroeger werd vaak de trouwdatum en de naam van je partner in de binnenkant van de ring gegraveerd maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk.

3. Trouwringen draagcomfort

Waarschijnlijk is dit iets waar je niet snel over nadenkt wanneer je je oriënteert op trouwringen, maar dit is belangrijker dan meeste mensen denken! Aan welke hand de trouwring wordt gedragen heeft namelijk invloed op de maat. De dikte en afwerking hebben invloed op de draagcomfort van jullie trouwringen, dit is ook iets om rekening mee te houden.

4. Waar koop je je trouwring

Waar willen jullie jullie trouwringen aanschaffen? Er zijn 3 opties, namelijk bij een juwelier, een edelsmid of trouwringenspecialist! Iedere optie heeft zo zijn voordelen en nadelen en dit is voor iedereen persoonlijk bepaald.

5. Trouwring materiaalkeuze

Trouwringen zijn in veel verschillende materialen verkrijgbaar, het bekendste materiaal is natuurlijk goud. Maar kiezen jullie dan voor wit-, geel- of roodgoud? En wanneer deze keuze is gemaakt, van hoeveel karaat wilt u dan dat het goud is? De meeste Nederlanders gaan voor een wit- of geelgouden trouwring van 14 karaat.

6. Trouwring afwerking

Een afwerking geeft een bepaald beeld van de trouwringen, zo worden glanzende trouwringen vaak als opvallend genoemd en matte trouwringen zouden rust uit stralen. Al met al zijn er vele mogelijkheden qua

7. Trouwring breedte

Willen jullie liever eenzelfde breedte voor jullie ringen of houden jullie van een beetje verschil? Over het algemeen is de ring voor hem breder dan de ring voor haar, maar kies vooral wat jullie zelf willen en mooi vinden!

8. Goed advies / service

Ga opzoek naar een juwelier, goudsmid of trouwringenspecialist die bekend staan om top advies! Dit is zeer belangrijk, want wanneer de juwelier, goudsmid of trouwringenspecialist hier niet over beschikt kun je sneller de verkeerde keuze maken of iets uitkiezen dat niet bij jullie persoonlijkheid past. Ook is een goeie service van belang. En dan niet alleen de service die ze u bieden wanneer jullie trouwringen uitzoeken, maar ook jaren later! Kunnen jullie na jullie aankoop nog bij de juwelier, goudsmid of trouwringenspecialist terecht voor het polijsten van jullie ringen of voor een diamantencontrole? En is dit dan geheel gratis wanneer jullie daar trouwringen hebben uitgezocht of moeten jullie hiervoor betalen?

9. Diamanten

Tegenwoordig bestaat bijna ieder trouwringenpaar wel over één ring met minstens één schitterende diamant. Maar hoeveel diamanten willen jullie en welke grootte moet deze diamant hebben in de ring voor haar? En in welke vorm moet deze diamant geslepen worden?

10. Wees eerlijk

Ten slotte: wees eerlijk tegen de juwelier, goudsmid of trouwringenspecialist. Deze mensen willen namelijk trouwringen verkopen waar jullie écht gelukkig mee zijn! En wanneer jullie trouwringen laten ontwerpen, geef ook jullie twijfels door. Dit is zeer belangrijk zodat de edelsmid bijvoorbeeld weet wat hij juist wel of niet moet maken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.