Trouwhuisstijl? Ik hoor je denken. Is een huisstijl niet iets voor bedrijven? Jazeker, een bedrijf zet zichzelf stevig in de markt als ze een goede huisstijl hebben. Zodat je het bedrijf overal herkent en je het niet meer kunt vergeten. Nou is het natuurlijk zo dat niemand jullie bruiloft ooit zal vergeten dus daar hoef je het niet voor te doen, toch? Maar waarom dan wel?

Tegenwoordig hoort een eigen huisstijl voor je bruiloft er helemaal bij. Vanaf de save-the-date tot aan de bedankjes. Overal vindt je het terug. Vooral als je een persoonlijke touch aan je bruiloft wilt geven of net als ik een beetje perfectionistisch bent ingesteld dan is het bijna een must have.

Hoe ziet een huisstijl er dan uit?

Het moet een logo worden wat niet te groot is maar wel duidelijk is. Bijna altijd wordt er voor gekozen om verschillende logo’s te maken zodat je ze ook voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Voor het kleine logo wordt er vaak gekozen om de eerste letters van het bruidspaar te nemen. De initialen dus. Bij de grotere kun je er voor kiezen of je je naam gebruikt of de trouwdatum. Bij de bovenste op de foto kun je de namen en de datum allebei gebruiken. Het lettertype kun je bij allebei zelf bepalen. Houd je van strakke letters of sierlijke letters. Wil je het in kleur of zwart-wit. Het leuke aan kleur is dat je de kleur ook weer heel goed kunt gebruiken in je kleurthema.  Houd je van strak, landelijk, vintage, pastel? Bijna alles is mogelijk.

img_5103

Je hebt vaak drie verschillende logo’s. De bovenste op de foto is goed te gebruiken op de trouwkaart maar kun je ook gebruiken op het welkomstbord. Het logo links onderaan lijkt op de bovenste maar is iets kleiner en subtieler. Deze is goed te gebruiken op je menukaart of op de liturgie als je naar de kerk gaat. Het logo rechtsonder is goed te gebruiken als stempel om bij de accessoires te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de vaasjes op tafel voorzien van een leren veter met daaraan het logo. Je kunt het ook gebruiken voor op de gebakjes of op de verpakking van de zakdoekjes bij de ceremonie. Heel veel toepassingen dus! Ik zou zeggen: ga lekker aan de gang met je creativiteit. p.s. het logo in het voorbeeld is van een fotograaf maar zou heel goed gebruikt kunnen worden als trouwlogo.

Hoe kom ik aan zo’n logo?

Veel vormgevers kunnen een logo voor je ontwerpen. Vaak verwerken ze deze ook gelijk voor je in  de trouwkaart. Vaak ben je voor het ontwerpen van een logo zo’n €75,00 kwijt en krijg je alle bestanden digitaal. Kies je het reddingplanner pakket? Dan fluiter ik wat adresjes in je oor 😉

img_2643
logo van Jorrit en Marieke

Heel veel succes met de voorbereidingen van je bruiloft!!

liefs,

Bertine

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.