Je droomt er al jaren van en binnenkort gaat het gebeuren. Je gaat trouwen! En ja, misschien wordt dat trouwen in coronatijd. Super stoer dat jullie je niet tegen laten houden. Toch is het wel handig om de verschillende opties alvast een beetje door te nemen.

Trouwen in coronatijd

De overheid heeft een routekaart ontwikkeld met verschillende scenario’s. Deze routekaart is opgebouwd uit 5 opties en heeft te maken met het aantal besmettingen in Nederland. Hieronder vind je de scenario’s per punt genoemd en vervolgens staat er beschreven wat dat inhoudt voor bruiloften. Bekijk je deze blog omdat je benieuwd bent wat het voor onze locatie betekend? Scroll dan even door naar de laatst alinea. Daar staat het per punt samengevat.

Waakzaam

Huwelijksvoltrekkingen hebben geen beperkingen. De horeca is open en je moet reserveren. Alle gasten hebben een vaste zitplek en een check gesprek is verplicht. Een maximum van gasten staat niet op de routekaart maar wij gaan er van uit dat het hetzelfde aantal zal zijn als bij uitvaarten. 100 personen binnen en 250 buiten. Reserveren is wel verplicht.

Voor onze locatie betekent dat praktisch gezien dat we zonder extra kosten 50 personen kunnen ontvangen. Dan moet je rekening houden met regen. Als het stralend zonnig weer is kunnen we meer gasten ontvangen. Wil je zeker weten dat je ook bij regen meer gasten kunt uitnodigen is het verstandig om een extra tent te huren. Afgelopen seizoen is dit veel gedaan en konden we in totaal 75 personen kwijt.

Voor Boerderij De Deel betekent dit dat we binnen maximaal 30 personen kunnen ontvangen (ivm 1,5 meter) en buiten zonder extra kosten nog eens 20 personen. Dan moet je rekening houden met regen. Als het stralend zonnig weer is kunnen we meer gasten ontvangen. Wil je zeker weten dat je ook bij regen meer gasten kunt uitnodigen is het verstandig om een extra tent te huren. Afgelopen seizoen is dit veel gedaan en konden we in totaal 75 personen kwijt. 

Zorgelijk

Huwelijksvoltrekkingen maximaal 60 personen binnen en 80 personen buiten. Horeca open tot 1.00 uur, laatste inloop 0.00 uur.  Reservering en vaste zitplek. Ook de gezondheidscheck wordt gedaan.

Voor Boerderij De Deel betekent dit dat we binnen maximaal 30 personen kunnen ontvangen (ivm 1,5 meter) en buiten zonder extra kosten nog eens 20 personen. Dan moet je rekening houden met regen. Als het stralend zonnig weer is kunnen we meer gasten ontvangen. Wil je zeker weten dat je ook bij regen meer gasten kunt uitnodigen is het verstandig om een extra tent te huren. Afgelopen seizoen is dit veel gedaan en konden we in totaal 75 personen, binnen en buiten bij elkaar opgeteld, kwijt. 

Ernstig

Huwelijksvoltrekking maximaal 30 personen. Horeca maximaal 30 personen binnen en 40 personen buiten. Horeca open tot 22.00 uur en laatste inloop 21.00 uur. Reservering en vaste zitplek. Ook de gezondheidscheck wordt gedaan.

Voor Boerderij De Deel betekent dit dat we binnen maximaal 30 personen kunnen ontvangen (ivm 1,5 meter) en buiten zonder extra kosten personen. Dan moet je rekening houden met regen. Als het stralend zonnig weer is kunnen we meer gasten ontvangen. Wil je zeker weten dat je ook bij regen meer gasten kunt uitnodigen is het verstandig om een extra tent te huren. In totaal kunnen we zonder extra tent 50 personen kwijt met de geldende maatregelen. Wil je toch graag dat iedereen buiten is? Of heb je bijvoorbeeld 35 gasten uitgenodigd voor het diner. Denk dat zeker na over een extra tent bij regen.

trouwen coronatijd

Zeer ernstig

Huwelijksvoltrekking in gemeentehuis mogelijk met maximaal 30 personen. Horeca gesloten.

Voor Boerderij De Deel betekent dit dat we geen bruiloften kunnen verzorgen.

Lockdown

Niks mogelijk

Voor Boerderij De Deel betekent dit dat we geen bruiloften kunnen verzorgen.

Nog veel mogelijk als je gaat trouwen in coronatijd

We weten het allemaal. Het wordt misschien niet precies hetzelfde als het was maar daarom wordt het absoluut niet minder mooi. 19 bruidsparen zijn getrouwd dit jaar en allemaal denken ze er hetzelfde over. Het was geweldig! Intiem, persoonlijk en bijzonder. Ja, denk je..dat zal wel. Misschien helpt het je als je met iemand kunt kletsen die dit jaar getrouwd is? Als je dat zou willen dan breng ik je met alle liefde in contact met iemand. Laat het me vooral weten! Neem dan even contact met me op via de mail of via het contactformulier.

Mocht je het leuk vinden om nog even verder te kletsen over dit onderwerp dan nodig ik je uit op ons instagram kanaal.