De voorbereidingen

De meligheid, geworstel met de jurk, nerveuze ouders, stropdassen in de knoop… De voorbereiding is absoluut één van de belangrijke  momenten van de dag!

Zowel bij de voorbereiding van de bruid als de bruidegom geldt dat een ruime en lichte kamer de mooiste foto’s oplevert. Bij het opmaken van de bruid is het bijvoorbeeld een goed idee om de spiegel voor het raam te zetten zodat je goed licht inval hebt. Gooi ook alle onnodige rommel lekker in een andere kamer. Op die manier voorkom je teveel storende elementen in de foto’s. Maar maak je niet al teveel zorgen: een beetje rommel hoort er natuurlijk een beetje bij! Heb je mooie sieraden of andere bijzondere kledingstukken die je op de foto wilt hebben? Leg ze vooral klaar! Bij de gemiddelde bruiloft zijn de laatste 45 à 60 minuten genoeg om mooie foto’s te maken van de voorbereidingen.

7 Tips voor de Fotoshoot

Een foto van je getuigen die een traantje wegpinken of een foto van je zoontje die show steelt zal na 10, 20, 50 jaar veel waardevoller zijn dan een complete fotoshoot op het strand. Het gaat om de verhalen, de momenten, de kleine spontane dingen die haast onzichtbaar zijn tijdens grote momenten. Deze foto’s zijn belangrijker dan die ene foto van jullie in dat mooie bos met de perfecte compositie. Maar toch, als je zo veel werk hebt gehad aan het kiezen van de perfecte jurk, de mooiste schoenen en je haar en make-up zitten mooi dan wil je daar natuurlijk best even voor poseren.

Vind je het spannend om een fotoshoot te doen? Maak je geen zorgen: meer dan de helft van alle stellen geven dat van tevoren aan en het komt altijd weer goed. Wil je jezelf toch gerust stellen? Kijk dan eens rond voor een leuke love shoot. Dan maak je alvast kennis met de fotograaf en ben je wat comfortabeler voor de camera op de trouwdag. Dat is tegelijkertijd mijn eerste tip.

Tip 1:  loveshoot. Wen aan de fotograaf, wen aan het poseren en kijk of het gevoel goed is bij deze samenwerking.

Tip 2: licht. Een goede fotograaf speelt graag met natuurlijk licht, en dat vind ik dus ook één van de dingen waar je het meest op moeten letten bij het uitzoeken van een trouwfotograaf. Kies een fotograaf met een oog voor mooi licht.

Tip 3: bruidsreportage. Vraag tijdens een kennismakingsgesprek of je een bruidsreportage mag zien.

Tips 4: locaties. Kies voor verschillende locaties om je bruidsreportage te maken. Zo kan een fotograaf zijn/haar creativiteit kwijt met het licht en composities.

Tip 5: tijd. neem de tijd! Liever een half uur koffie drinken omdat je te vroeg klaar bent dan met een gehaaste blik op de foto staan.

Tip 7: weer. Maak van het weer je beste vriend die dag! Of het nu regent of jullie genieten van een stralende zon, betrek het weer van de dag in jullie trouwfoto’s. Paraplu’s, zweetdruppels, sneeuwballen, alles is welkom. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen op de trouwfoto’s! Als je de foto’s later terug ziet, dan krijg je juist dat gevoel van jullie trouwdag weer terug!

trouwfoto
foto gemaakt tijdens een speech

Liefs, Bertine

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.