Deze tips móet je weten als je op een boerderij gaat trouwen

Tip 1

Bij een boerderij ben je het liefste buiten om te genieten van de buitenlucht die bij het platteland hoort. Die typische geur van fruitbomen en dieren. We love it! Helaas is het zo in Nederland dat het ook wel eens regent. Of het is 40 graden. Het kan tegenwoordig alle kanten op. Wees daar op voorbereid door bijvoorbeeld een stretchtent te huren en eventueel parasols tegen de zon.

Tip 2 

Op de foto met de koeien in de koeienstal of misschien een shoot in het weiland met de ondergaande zon? Super tof en zeker doen! Vergeet je dan niet een paar oude gympen of misschien zelf leuke regenlaarzen?

Tip 3

Als je midden in de zomer trouwt dan zal je er niet zo’n last van hebben maar als je in het voorjaar of het najaar trouwt en je hebt een echte buiten bruiloft dan kan het ’s avonds best wel een beetje koud worden buiten. Met heaters en een kampvuur kun je een best een beetje warmte creëren maar een mand met kleedjes of een vestje is geen overbodige luxe

Tip 4

Een boerderij is een ideale plek voor kinderen. Ze zullen zich geen minuut vervelen. Spelen op de trampoline, verstoppertje doen of met de kittens kroelen? Je zult ze na de ceremonie niet meer zien 😉 Hopelijk vind je het niet erg dat ze vies worden? Je kunt ze na de officiële foto’s een oud setje kleding aan doen óf je moet een goede vlekken verwijderaar in huis halen voor de grasvlekken op de kleding. Ze hebben waarschijnlijk wel een leuke dag gehad, dat dan weer wel….

Tip 5

Je hebt gekozen voor een boerderij als trouwlocatie en waarschijnlijk is dit ook omdat er zo’n lekkere relaxte sfeer hangt Je voelt je er snel thuis, alles kan en de tijd lijkt een beetje stil te staan. En toch tikt ook op de boerderij de tijd door dus als je ‘s avonds avondgasten hebt is het slim om een goed draaiboek te hebben. Dit is niet alleen handig voor je leveranciers of je ceremoniemeester maar ook voor jezelf. Je kunt op die manier optimaal genieten omdat je weet dat alles geregeld is

Tip 6

Elke boer is trots op zijn boerderij en vind het heel erg leuk om zijn dieren aan je te laten zien en je er alles over te vertellen. Wist je trouwens dat je niet zomaar de dieren mag voeren? De dieren zijn gewend om op vaste tijden te eten. Hoe leuk is het als je een rondleiding in de stal kunt regelen voor je gasten? Dan weet je zeker dat de boer ook de tijd heeft om je vragen te beantwoorden want als hij net de koeien aan het melken is dan kan ik je vertellen dat hij geen oog meer heeft voor iets anders;) Op dat moment zouden de kinderen misschien wel mogen helpen met de dieren voeren.

Tip 7

Zijn er kinderen op je bruiloft aanwezig? Zorg dan dat je na de ceremonie eerst de foto’s maakt waar de kinderen op staan. Dan staan ze er in ieder geval schoon op en kunnen zie daarna lekker gaan ravotten.

 

Dit zijn wij

Negen jaar geleden kwamen wij, Bert en Bertine, wonen in Nieuwerbrug. Vanuit een dorp verderop verhuisden we met ons gezin. Onze droom achterna. Een boerderij. Bertine voor het huis, Bert voor de dieren. We begonnen met 3 koeien en breidden dat steeds meer uit.

Met heel veel geduld, liefde en hard werken ontstond er een boerderij. Op dit moment melken we rond de 35 koeien. Voor sommigen een hobby boerderij voor ons een grote droom! 

Toen we zelf 12,5 jaar getrouwd waren in 2017 begon de zoektocht naar een plek waar we dat konden vieren. Niks was echt naar onze wens. We stopten ons budget in het verbouwen van de deel. Bert is tenslotte naast boer ook nog aannemer dus die deed dat wel even;) Een leuke plek om ons eigen feestje te vieren. Heel langzaam begon de droom om er misschien iets meer mee te doen. We gingen ook die droom achterna en wat we nu allemaal te bieden hebben lees je op onze site. 

Beschikbare data

Bekijk hier welke data er nog vrij zijn

Wat anderen vinden

Wij zijn heel blij met Boerderij De Deel als trouwlocatie. Bertine is super aardig, regelt alles voor je en zelfs op het laatste moment. Helemaal tevreden!

Prijzen

Bekijk hier welke prijzen wij hanteren