Vorige blog schreef ik het al, het is zooooo belangrijk om je persoonlijke touch aan je bruiloft te geven. Heb je de blog van vorige week nog niet gelezen? Dan kan dat HIER: Kleur- en themakeuze 1

Vandaag gaan we aan de slag met de aankleding van de ceremonie. We starten met de keuze; wil je binnen of buiten trouwen? Wij zeggen altijd; probeer het buiten te doen want daar heb je echt het mooiste licht wat veel betere foto’s oplevert. Dan kun je er natuurlijk nog voor kiezen of je dit in de open lucht wilt doen of onder een tent. De keuze is aan jou! Bij allebei is het belangrijk dat er een goede geluidsinstallatie is en misschien is het zelfs wel mogelijk om de ceremonie op te nemen?! Het geluid heeft natuurlijk niet zo veel met de kleur en het thema te maken maar dat is gewoon een tip extra. Van mij, voor jou 😉

De stoelen: zelf werken wij met de weddingchairs in combinatie met hooibalen en kleedjes. De stoelen zetten we onder de backdrop/prieel en we zetten ze zo neer dat het bruidspaar met de gezichten naar de gasten zit. Traditioneel zit je als bruidspaar met je rug naar je gasten toe maar het is juist mooi om je familie en vrienden aan te kunnen kijken. De hooibalen gebruiken we vaak voor de kinderen om op te zitten. Kleedje er over zodat de mooie kleding nog (even) schoon blijft. Aan de stoelen hangen we gipskruid. Je kunt er voor kiezen om een zinken emmertje te doen met gipskruid er in of het gipskruid aan een touwtje aan de stoel zoals op de foto. Je kunt er ook voor kiezen om er dezelfde bloemen aan te hangen als in je bruidsboeket.

Om het verder nog wat aan te kleden is het mooi om een loper neer te leggen tussen het pad. Eventueel kun je die laten personaliseren met je naam en datum er op. Ook zie je vaak een bord bij het begin van de ceremonie en een bord met de vraag of je even je telefoon uit wilt zetten. Niets zo vervelend als mensen die de hele tijd foto’s zitten te maken met hun mobiel.

Een bruiloft is een feestje maar soms zijn er dierbaren overleden die je er heel graag bij had willen hebben. Er zijn verschillende manieren om ook hen een eigen ‘plaatsje’ te geven tijdens de ceremonie. Je kunt er voor kiezen om op de stoel, die eigenlijk bestemd is voor je dierbare, een fotolijstje te plaatsen met een tekst er op. Je kunt ook een speciaal plekje maken met een klein tafeltje met een foto en een kaarsje. Je kunt een ballon oplaten of iets doen met een sieraad. Doe wat goed voelt voor jou!

Trouw je buiten dan is het mooi om het gedeelte er omheen ook een beetje aan te kleden. Denk aan slingers of lampionnen in de bomen. Langs het pad waar je overheen loopt kun je nog wat leuke items neerzetten zoals een boomstam met een vaasje er op.

Dan nog wat algemene tips voor de ceremonie. Je kunt de locatie nóg zo mooi hebben aangekleed, als er geen sfeer is…Een belangrijk belangrijk element daarbij is muziek. De tip is dus ook; kies muziek uit. Muziek die aanstaat wanneer de bruidegom aan komt lopen en daarna de bruid. ( Zorg ook dat je gasten gaan staan wanneer jullie aankomen.) Tijdens het tekenen en om doen van de ringen kan het soms ook best een beetje ongemakkelijk stil zijn. Zet gewoon op de achtergrond een muziekje aan. Vergeet zeker niet een nummer uit te kiezen wat je aanzet wanneer jullie weglopen! 3 momenten van muziek dus, succes 😉

Om jullie getrouwde status te vieren proosten we natuurlijk met een lekker stukje taart er bij. Meer daarover in de volgende blog van deze serie!

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips!

Liefs, Bertine

 

Eén reactie

  1. Pingback: Trouwhuisstijl -

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.