3 tips voor kinderen op je bruiloft

KINDEREN OP JE BRUILOFT

Een relaxte bruiloft is voor heel veel mensen een grote wens. Geen tijdsdruk, lekker kletsen en dineren aan lange tafels. Aan de andere kant vind je dat ook de kinderen op je bruiloft hoort uit te nodigen. Ze horen er tenslotte ook bij! In deze blog geef ik je 3 tips om het zo leuk mogelijk te maken voor de kinderen. Want blije kinderen, zijn blije ouders toch? 

1. GOODYBAGS VOOR KINDEREN OP JE BRUILOFT

Geef de kinderen op je bruiloft een goodiebag. Maak een leuk tasje met de naam van het kind er op. Een leuk kraft tasje met een label er aan of juist een gekleurd tasje met een leuke opdruk. Wat dacht je van een koffer? Ook heel leuk. Vergeet niet de naam van het kindje er op te zetten, dat scheelt weer ruzie ;) Wat doe je er dan in? Wat wij doen is een boekje maken met een kleurplaatje, een puzzeltje en voor de groteren een leuk moppenboekje. Wij pakken de boekjes altijd in als kadotje want we worden toch allemaal graag verwend met een leuk kadotje? 

In de goodybag kun je daarnaast nog wat te snoepen doen. Denk aan een zakje chips, een lolly voor tijdens de ceremonie en misschien zelfs een pakje drinken. Kinderen zijn vaak zo druk met spelen dat ze amper tijd hebben om te drinken. Als je een kleurboekje in het tasje doet, vergeet dan niet potloodjes en een puntenslijper te regelen;)

Nog wat tips voor het vullen van de goodybag:

  • puzzeltje
  • speurtocht
  • foto opdracht
  • spelletje
  • persoonlijk kadotje  
  • bellenblaas

2. ACTIVITEITEN TIJDENS JE BRUILOFT

Maak een plekje op de feestlocatie waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven. Vraag aan de locatie wat zij zelf aan speelgoed hebben. Sommige locaties zijn ingesteld op kinderen tijdens de bruiloft en hebben genoeg speelgoed liggen! Hebben ze geen speelgoed? Neem dan zelf wat mee. Vraag bijvoorbeeld aan alle moeders of ze iets mee zouden willen nemen. Maak een leuke tafel van pallets, kussens er bij en je hebt een aantrekkelijk hoekje voor de kids om lekker te spelen, spelletjes te doen en om te kleuren. 

Daarnaast kun je heel leuk activiteiten organiseren voor al je gasten op jullie bruiloft. Sjoelen, jenga en mikado worden bij ons op de boerderij veel gedaan. En ook de volwassenen doen het graag! 

3. OPPAS TIJDENS JE BRUILOFT

Hoe fijn is het als je alles goed geregeld hebt en je op de dag zelf nergens meer over na hoeft te denken? Hoe fijn is het dat je op de trouwdag zelf alleen nog maar hoeft te genieten van de sfeer, je gasten en de gezelligheid. Het is misschien alweer even geleden dat je zoveel familie en vrienden bij elkaar hebt gehad en je wit met iedereen even bijpraten. Goed plan toch?

Misschien een goed idee om een oppas tijdens de bruiloft in te schakelen? Ze zorgt er voor dat de kinderen op tijd eten en drinken, knutselt met ze, gaat met ze naar de dieren en kijkt een filmpje met ze als ze moe zijn. Wil je hier meer informatie over onze oppas? Stuur ons dan gerust een mail! 

EXTRA TIPS VOOR DE CEREMONIE

  1. Neem je kinderen mee in de voorbereiding, leg ze goed uit wat er van ze verwacht wordt. Dat was gelijk de eerste tip: bereid de kinderen goed voor! Misschien zijn er video’s online te vinden waarin je een ceremonie kunt bekijken
  2. Stil zitten is best wel lastig voor een kind. Ik vond het volgende op internet: “Sommige kinderen van die leeftijd kunnen maximaal een uur stilzitten, anderen een half uur. Duurt het langer, dan worden ze onrustig. De concentratie verdwijnt, ze gaan wiebelen op hun stoel, opstaan, anderen lastigvallen of rondlopen. Maar voor die onrust hebben kinderen een goede reden: ze blijven er alert door. Kinderen hebben veel energie, dat moet eruit. Beweging brengt de bloeddoorstroming op gang en zorgt dat de hersenen weer zuurstof krijgen. Ook de spieren en het evenwichtsorgaan krijgen zo weer informatie, daarna kan een kind weer even stilzitten en focussen. Eigenlijk bewegen kinderen dus om rustiger te worden.”
  3. Zo komen we gelijk bij de derde tip: geef ze iets om te spelen. Een schuifpuzzeltje, kleurboekje of een stressbal. Zo kunnen ze op hun eigen plek toch een klein beetje bewegen.
Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt gehad. Mocht je zelf nog tips hebben, Laat ze dan gerust achter via Instagram!