Het maken van de gastenlijst voor je bruiloft kan een enorme klus zijn. Wie nodig je uit? Wie niet? Ga je voor een groot en spetterend feest of juist voor een kleine intieme bruiloft? Dat maakt nogal verschil voor de grootte van de gastenlijst. Het lijkt zo makkelijk maar vraag je die ene tante die je bijna nooit ziet? En die ene collega die je eigenlijk niet zo leuk vindt? We geven je wat tips zodat ook jij op je gemak een goede gastenlijst voor je bruiloft kunt maken.

Begin met een eerste opzet. Schrijf iedereen op die je kent en eventueel wel uit zou willen nodigen. Geef gelijk aan of dit voor de ceremonie is, voor de avond of voor de hele dag. Dit wordt je eerste opzet en hoeft nog niet perfect te zijn. Doe dit allebei apart. Leg de lijst naast elkaar en maak dan een lijst van de mensen die jullie allebei hadden.

Dan ga je schrappen. Soms moet je schrappen omdat de locatie nou eenmaal niet meer plek heeft of omdat je bij nader inzien toch die ene persoon er toch niet bij hoeft te hebben. Heb je bepaalde mensen al een hele tijd niet gezien? Schrap ze gerust van de lijst. Je hebt tenslotte ook te maken met je budget dus misschien kun je niet iedereen uitnodigen die in eerste instantie had opgeschreven. Het voelt misschien helemaal niet fijn om mensen zo makkelijk van je lijst te strepen maar weet je, als je 150 gasten ontvangt, heb je ook niet de tijd om ze allemaal te spreken. Mocht je het toch nog steeds een lastige klus vinden? Dan hebben we een eenvoudig systeem voor je gemaakt wat je misschien kan helpen bij het maken van de gastenlijst.

Gastenlijst opstellen _ blog

Zodra je de gastenlijst hebt gemaakt ga je waarschijnlijk beginnen met de save the date kaarten. Zodra deze verzonden zijn zul je altijd zien dat er mensen zijn die teleurgesteld zijn omdat ze toch een uitnodiging hadden verwacht. Mocht je ze tegenkomen en ze beginnen er over? Leg het ze gewoon uit! Vaak hebben ze wel begrip.

Mocht je nog tips nodig hebben voor het uitkiezen van de perfecte locatie? Lees dan deze blog eens! En anders zie ik je graag op instagram voor nog meer bruiloftsinspiratie.

Liefs, Bertine