Wat is nou eigenlijk het beste moment voor de fotoshoot op je bruiloft? Wanneer plan je de fotoshoot in? Maak je ’s morgens foto’s voor de dag met je gasten begint of piep je er even samen tussenuit na de ceremonie? Een fotoshoot samen is natuurlijk best een flink tijdsblok in je dagplanning dus best belangrijk om even over na te denken.

Het beste moment voor de fotoshoot op je bruiloft

Eigenlijk is het nogal simpel. Het beste moment bestaat niet. Alle opties hebben voor- en nadelen en bij iedereen past weer iets anders. Wil je graag kinderen meenemen naar de fotoshoot? Dan kun het misschien beter ’s morgens foto’s maken. Dan zijn ze nog netjes en kunnen ze na de ceremonie lekker spelen zonder na te hoeven denken over vlekken op hun kleding. Zo is iedereen weer anders, iedere bruiloft is anders dus blijf vooral dicht bij jezelf. Doe wat jij fijn vindt!

Fotoshoot ’s morgens vroeg

Wanneer je er voor gaat om de shoot in de ochtend te plannen, moet je rekening houden met het feit dat je dag vaak erg vroeg gaat beginnen. Omdat je haar en make-up vaak ook nog moeten gebeuren, moet je op tijd beginnen. En dan hebben we het nog niet gehad over dat kwartier dat je nodig hebt om even snel te lunchen, de reistijd van en naar de fotoshootlocatie en de reistijd naar het gemeentehuis of jullie trouwlocatie. Het nadeel is dus dat je vroeg op moet staan, maar een heel groot voordeel is dat je gasten totaal niet op je hoeven te wachten. Ze komen vaak pas voor de ceremonie en als je de shoot voor die tijd doet heb je de hele middag om lekker te kletsen, felicitaties in ontvangst te nemen en taartjes te eten.

Een ander klein nadeel is dat veel bruidsparen bang zijn dat ze de ochtend juist heel erg gespannen zijn. Het grote moment, de ceremonie, moet immers nog komen. Toch merken wij vaak dat bruidsparen het “moment waarop ze elkaar voor het eerst zien” als het meest eng ervaren.

Foto locatie met kinderen
Deze foto’s zijn gemaakt op de locatie in nog geen 30 minuten tijd.

Fotoshoot na de ceremonie

De meest gegeven reden voor het kiezen van een middag shoot is de first look. Hoe romantisch is het als je aanstaande op je staat te wachten en je elkaar dan pas voor het eerst ziet? Pure emotie en dát levert dus prachtige foto’s op. Na de ceremonie kun je proosten en je bruidstaart aansnijden en dan ga je er vandoor om je fotoshoot te doen. Plan dit niet te ver weg van je locatie want dat is zonde van je tijd. De ervaring leert dat gasten het helemaal niet zo erg vinden om een uurtje te socializen. Je kunt er eventueel voor zorgen dat ze iets te doen hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van sjoelen of kubb? Succes gegarandeerd.

Spelletjes op de bruiloft
sjoelen op de bruiloft van papa en mama

Tips van de fotograaf

Bohemian wedding Hein en Saskia
Foto’s die spontaan genomen worden zijn ook perfect voor in het plakboek
Bohemian bruiloft Hein en Saskia
Deze foto is spontaan genomen maar prachtig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.