De perfecte locatie kiezen voor je bruiloft, hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Welke vragen moet je stellen en wat past er allemaal in je budget?

Wil je alles op 1 locatie of wil je het gemeentehuis ergens anders? Er zijn verschillende mogelijkheden om de bruiloft in te vullen. Ik zet er een aantal op een rij:

 1. Alles op 1 locatie. Van ontvangst tot einde feest
 2. Gasten thuis ontvangen, gemeentehuis (en kerk) en dan naar de feestlocatie voor proost en taart, foto’s met de daggasten, diner en feest
 3. Ontvangst gasten thuis, gemeentehuis (en kerk), feliciteren en proost met taart in het gemeentehuis, groepsfoto bij het gemeentehuis (vooral bij oudere gemeentehuizen met een trap is dit veel voorkomend) en dan naar de feestlocatie voor het diner en het feest.
 4. Op locatie de gasten ontvangen, ceremonie op locatie, lunch op locatie, kerk en dan door naar een andere feestlocatie. Deze optie wordt veel gekozen als je een landelijke locatie wilt voor het eerste gedeelte van de dag maar een echt knalfeest voor de avond. De meeste (niet allemaal gelukkig) landelijke locaties zijn gebonden aan een sluitingstijd van 22.00 uur. Vandaar dat je daar geen feest mag geven. Dit zijn de meest voorkomende dagprogramma’s. Aan de hand daarvan kun je een locatie gaan uitkiezen.

De perfecte locatie kiezen voor je bruiloft
De perfecte locatie kiezen voor je bruiloft

De perfecte locatie kiezen voor je bruiloft, locatiebezoek

Op zoek naar de perfecte locatie voor je bruiloft adviseer ik om een top 3 van locaties te maken en deze te gaan bekijken. Neem het volgende vragenlijstje mee zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan:

 1. Aantal personen maximaal
 2. Kun je binnen én buiten trouwen?
 3. Mag er muziek gedraaid worden ’s avonds
 4. Parkeergelegenheid
 5. Eigen styling/ persoonlijkheid/ decoratie
 6. Is er een aparte gelegenheid om je even op te frissen of even rustig terug te trekken
 7. Is de locatie geschikt voor groepsfoto’s met de dag gasten
 8. Zijn de ceremonie en de proost en taart op dezelfde plek? Zo ja, hoe gaat dat met ombouwen
 9. Hoeveel tijd ligt er tussen verschillende locaties?
 10. Heeft de locatie een ruimte voor (kleine) kinderen?
 11. Speelgelegenheid voor de kinderen aanwezig?
 12. Is er een plan B bij regen?
 13. Vergeet niet te vragen naar het annuleringsbeleid

De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven is bij de locatiekeuze is om goed naar je gevoel te luisteren. Er moet een klik zijn met een locatie. Heb je die niet? Zoek dan gewoon nog even verder. Als ik je ergens mee kan helpen mag je me altijd mailen of een berichtje sturen op instagram.

Daarnaast kan ik natuurlijk niet vergeten om onze eigen locatie even in het zonnetje te zetten. We hebben namelijk een leuke weddingdeal lopen. Dus als je nog op zoek bent naar een landelijke trouwlocatie waar we alles voor je uit handen nemen? Dan moet je de weddingdeal zeker even bekijken.

Liefs, Bertine