Te laat komen op je eigen bruiloft, dat wil je niet..dus een goede dagplanning voor je bruiloft zal je zeker helpen om zonder stress de bruiloft door te komen. Welke onderdelen moeten er zeker terug komen in de dagplanning en waar moet je allemaal rekening mee houden? Ik heb het voor je op een rij gezet.

Hoe leuk het ook is om een bruiloft te organiseren, het kost je ook een hoop tijd. Hoe handig is het dan om een planning te hebben waarbij je niks vergeet. Daarvoor hebben we een e-book geschreven. Je kunt hem hier aanvragen. Daarnaast is het voor de bruiloft zelf heel handig om een dagplanning te maken. Zo weet iedereen waar hij of zij moet zijn op het gewenste tijdstip. Maar waar begin je? Hoeveel tijd kosten alle onderdelen?

Hoeveel tijd voor bruidskapsel en make-up

Het stylen van je bruidskapsel duurt gemiddeld 1 uur. Als je hier vanuit gaat heeft je kapper genoeg tijd en is er ook tijd om eventuele aanpassingen in je kapsel aan te brengen. Het aanbrengen van je make-up duurt gemiddeld 45 minuten tot 1 uur. Worden je bruidsmeisjes ook gestyled? Houd hier dan ook rekening mee in je planning. Vraag eventueel of er een tweede stylist mee kan komen of een assistent. Dat scheelt je weer tijd.

Hoeveel tijd voor de fotoshoot

Het beste kun je de fotograaf laten komen als je haar en make-up gedaan worden. De fotograaf kan dan foto’s maken van die momenten. Daarnaast worden er vaak foto’s gemaakt van de jurk en de ringen. Een ideaal moment daarvoor dus.

Als je eindelijk je jurk aan hebt is het tijd voor de first look. Een perfect moment voor de fotograaf om een mooi plaatje te schieten. Daarna door naar de fotoshoot locatie. Daar hebben we nog wel een aantal tips voor. Ook bij slecht weer hebben we een paar mooie opties voor je opgezocht. Inclusief reistijd rekenen de meeste fotografen zo’n 2 uur voor de shoot. Dit is vanaf de first look tot het arriveren bij de ceremonie. Uiteraard moet je dan zelf even kijken of je dan genoeg reistijd hebt.

Fotoshoot ná de ceremonie?

Uiteraard is het ook mogelijk om de fotoshoot ná de trouwceremonie te doen. Alle voor- en nadelen heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Ceremonie

Een trouwceremonie duurt gemiddeld 45 minuten. Houd er rekening mee dat je de gasten eerder uitnodigt. De meeste mensen willen nog even een kopje koffie, ze moeten naar het toilet en het is allemaal nieuw en spannend dus het gaat niet zo vlot. Houd een half uur vrij voor dit moment. Als je 14.00 uur trouwt, zet dan 13.30 uur op de kaart. Mensen komen eerder te vroeg dan te laat en het moment moet niet te lang duren, het is al spannend genoeg zo’n bruiloft.

Ceremonie opstelling

Getrouwd, en dan?

Gefeliciteerd! jullie zijn getrouwd. Iedereen zal jullie willen feliciteren. Mijn advies is dan ook om 2 uurtjes vrij te houden tussen de ceremonie en het diner. Je kunt deze tijd gebruiken om als eerste te proosten en de bruidstaart aan te snijden. Direct daarna zullen de eerste gasten naar je toe komen om je te feliciteren en een praatje te maken. Enjoy! Je hebt de tijd. Na ongeveer een uurtje kun je dan beginnen met de groepsfoto’s. Het is makkelijk als je die op de locatie kunt doen waar je bent. Een goede fotograaf, weet overal wel iets van te maken dus dat moet lukken. Houd zo’n 5 minuutjes aan per foto.

Hoe lang duurt een huwelijksdiner?

De duur van het diner verschilt per bruiloft. Houden jullie een walking dinner, buffet of geserveerd driegangendiner? Het soort bruiloftsdiner bepaalt de duur van het gebeuren. Een driegangendiner neemt al gauw 2 uur in beslag, maar misschien houden jullie wel van eindeloos tafelen en geven jullie geen feest? Dan moet je voor het diner uiteraard meer uur uittrekken.

Het diner is ook een geliefd moment voor speeches. Afhankelijk van het aantal sprekers kan het diner dus ook veel meer tijd in beslag nemen dan 2 uur. Maak hiervoor een schatting in overleg met je ceremoniemeester, want die is op de hoogte van het aantal mensen dat wil speechen op jullie bruiloft.

Houd altijd 30 minuten vrij tussen het diner en start van het feest. Mocht het diner uitlopen dan is er geen paniek en mocht het diner lekker op tijd zijn afgelopen dan heb je nog even een momentje voor jezelf voor het bijwerken van je make-up, even opfrissen of gewoon even niks..

Gestyled tafel voor huwelijksdiner

Duur van het huwelijksfeest

De openingsdans is de start van het feest. Na de first dance volgt de dans van vader en dochter en eventueel de dans van moeder en zoon, maar dat kan natuurlijk ook tegelijk met de dans van vader en dochter. Duur: zo’n 5 minuten. Daarna wil je natuurlijk zo lang mogelijk door feesten. Maar uiteraard heb je te maken met de sluitingstijd van jouw locatie. Stem de duur van het feest af met de pakketten van de feestlocatie. Meestal duurt het feest zo’n 4 uur inclusief koffie, thee en gebak vóór de openingsdans.

Nu je alle grote lijnen hebt voor de complete bruiloft kun je beginnen met het maken van een draaiboek. Dé start voor een stressvrije bruiloft! Hoe je dat doet? Dat lees je binnenkort! Abboneer je dus op deze blogs, dan mis je niks. Heel veel plezier met de voorbereidingen van je bruiloft!!

Liefs, Bertine

 

Eén reactie

  1. Pingback: Fotoshoot bruiloft

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.