Hoeveel tijd kost een ceremonie? Hoe laat begint dat meestal? Kortom; hoe ziet een dagplanning voor de bruiloft er uit? In deze blog vertel ik je er alles over.

Iedere dagplanning is anders want ieder bruidspaar heeft andere wensen. In deze blog geef ik je een richtlijn van wat het meeste gebeurt. De meeste ceremonies starten om 14.00 uur. Dat duurt ongeveer 40 minuten maar voor het gemak rekenen we met een uur. Om 15.00 uur is de ceremonie dan afgelopen en gaan we door met prosecco en taart. We delen de prosecco uit en proosten op het bruidspaar.
Daarna snijden we de taart aan en kan het bruidspaar gefeliciteerd worden. Na een uur worden er meestal groepsfoto’s gemaakt. Zorg voor een goede lijst zodat je daar lekker snel klaar mee bent! Mocht je samen nog een shoot willen doen dan is het nu het moment. Een goede fotograaf heeft aan 45 minuten echt genoeg om mooie foto’s te maken. Je gasten vermaken zich ondertussen wel met een drankje en een hapje, maak je daar maar niet druk om.

Rond 17.30 uur zorgen wij dat de tafel gedekt is zodat jullie lekker kunnen gaan eten. Een perfect moment trouwens om je gasten even te bedanken voor hun aanwezigheid. Mochten er nog speeches gehouden worden dan kun je dat doen tussen de gangen door. Wij adviseren maximaal 3 tijdens het diner. Streef er naar om rond 19.30 uur klaar te zijn met eten.

Neem om 19.30 uur nog even 45 minuten voor jezelf. Je kunt jezelf even opfrissen, even bijkomen voor het feest begint of nog even op de foto. Want 20.00 uur is golden hour!! Rond 20.30 uur komen de eerste gasten binnen. Zorg dat duidelijk is waar ze heen kunnen en waar ze hun cadeau kwijt kunnen. 😉 Misschien heb je ook iets van een gastenboek? Leg dat ook op een logische plek neer. Zorg dat het duidelijk zichtbaar is en houd er rekening mee dat mensen er langs moeten lopen dus soms kan het voor wat opstoppingen zorgen. Je kunt er voor kiezen om je entree te doen met een openingsdans maar je kunt ook al je gasten zelf ontvangen. De keuze is aan jou!

Dan is de avond begonnen, enjoy! Denk goed na over de afsluiting. Ga je na het laatste nummer als eerste naar huis of wacht je tot iedereen weg is en ga je dan zelf? Meestal is rond 0.30 uur het laatste nummer en is rond 1.00 uur iedereen naar huis.

Wil je graag weten waar je allemaal rekening mee moet houden als je een draaiboek maakt? Lees dan dit ook even. Heb je nog vragen over de tijsdplanning van je bruiloft? Stuur me dan gerust een berichtje op instagram. Als laatste tip wil ik je meegeven: probeer de dagplanning van je bruiloft te zien als een leidraad en niet als een strak schema wat precies opgevolgd moet worden. Houd het gezellig en relaxt!

Liefs, Bertine

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.