Gefeliciteerd, je bent verloofd! En nu? Maar waar moet je beginnen vraag je je misschien af? Laten we gewoon beginnen bij het begin. Er zijn drie dingen waar je goed over na moet denken zodat je daarna relaxt aan de planning van je bruiloft kunt beginnen.

Budget voor de bruiloft

Je zou misschien denken; ik start met de trouwdatum maar eigenlijk is je budget veel belangrijker. Je kunt heel veel wensen hebben, op een bepaalde dag willen trouwen maar als je het niet kunt betalen ben je nergens. Ik weet niet of je het e-book hebt gelezen? Daar vind je een overzicht van alle kosten. In de volgende blog in deze serie werken we de kosten ook nog een keer uit voor je. De bruiloft kun je zo duur maken als je zelf wilt. De minimale kosten die je hebt zijn de kosten aan de gemeente. Denk hierbij aan de officiële papieren zoals de uittreksels uit het geboorteregister, in ondertrouw gaan en het trouwboekje. De prijzen hiervan verschillen per gemeente.

Wensen:

Wat vinden jullie nou echt belangrijk op de trouwdag? Op welke punten zijn jij en je aanstaande niet van plan te bezuinigen? Als jullie dit goed op een rij hebben, dan kun je voor de ‘onmisbare’ punten meer geld uittrekken door op minder belangrijke dingen te bezuinigen. Is trouwvervoer bijvoorbeeld niet heel belangrijk? Ga dan op de fiets/rolschaatsend/lopend/in een normale auto in plaats van in een koets of een oldtimer! Scheelt je zo een paar 100 euro die je weer kunt besteden aan iets belangrijks. Is de datum niet belangrijk? Trouw in het laagseizoen! Een trouwjurk die de helft van je budget opslokt? Dat kan echt, maar bezuinig dan weer op een andere post. Vinden jullie die keigoede band belangrijk en de bruidstaart helemaal niet? Ga dan voor de band! Creativiteit en flexibiliteit, dat zijn de toverwoorden.

Foto blog bruiloft plannen

Trouwdatum bepalen:

Het valt vaak niet mee, een trouwdatum kiezen. Veel bruidsparen trouwen in mei, juni, juli en september. Dit zijn populaire maanden omdat het weer vaak goed is en ze net niet in het vakantiehoogseizoen vallen. Een speciale datum kan de sfeer van jullie bruiloft bepalen. Een bruiloft in de winter geeft natuurlijk een hele andere impressie aan de dag dan een bruiloft in de lente. In de volgende blog gaan we iets verder in op het bepalen van de trouwdatum

IMG_2429

De komende tijd neem ik je stapsgewijs mee in deze blogs naar een complete planning voor je bruiloft zodat je geen stress meer hoeft te hebben of je per ongeluk iets vergeet! Wil je ze allemaal lezen? Laat dan je gegevens hieronder achter.


Wat een leuke blog! Ik zou alle blogs uit deze serie ‘Bruiloft plannen’ wel willen lezen.
Stuur mij de nieuwste blog ook zodra je die geschreven hebt!

Als je hier je e-mail adres achter laat dan krijg je de nieuwste blogs gelijk te lezen als ze online zijn.

 

Naam

 

E-mail*

 

Verzend

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.