Vandaag de tweede blog in de serie van bruiloft plannen. Leuk dat je er weer bij bent! Mocht je de eerste gemist hebben? Dan vind je die hier: Bruiloft plannen, waar begin je? We hebben daar al besproken dat er 3 belangrijke pijlers zijn waarop je de planning van je bruiloft kunt gaan maken. Dat zijn budget, wensen en trouwdatum. Vandaag gaan we deze drie eens iets beter bekijken.

Wat kost een gemiddelde bruiloft?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de gemiddelde kosten voor een bruiloft zijn als volgt:

Wat kost een bruiloft?Natuurlijk zijn er genoeg manieren om te besparen op je bruiloft. Wat dacht je van een trouwjurk van de zeeman voor maar €29,99? Of huren van een trouwjurk? Lenen van schoenen? Geen huwelijksreis? Wat dacht je van een DIY bruiloft? Zelf de trouwkaarten maken? Zelf de bedankjes maken? Ook nog eens hartstikke gezellig om samen met je vriendinnen te doen! Via internet vind je genoeg inspiratie om te besparen op je trouwdag! Belangrijk is dat je van te voren goed bepaald hoeveel geld je uit wilt geven aan je bruiloft. Houd je daar ook aan! Het is slim om een schriftje te kopen waar je een overzichtje in maakt om het bij te houden. Je kunt dit natuurlijk ook digitaal doen!

Wensen en trouwdatum

Als het goed is heb je je budget helemaal duidelijk. Je weet nu wat je kunt uitgeven. Je kunt nu gaan nadenken wat je precies wilt. In de zomer of in de winter? Binnen of buiten? Veel vrienden en familie of een intieme bruiloft? Plan samen een avondje waarop je gaat zitten aan tafel met een glaasje wijn en allebei een vel papier. Schrijf afzonderlijk op hoe je de dag voor je ziet. Maak daarna twee lijstjes. Aan de linkerkant schijf je op wat je echt perse wilt en aan de rechterkant schrijf je op waar je eventueel nog wel over na wilt denken of je dat ook op een andere manier kunt invullen. Zo kom je samen tot een plan. Voor sommige stellen is het belangrijk dat het in het buitenland is. Anderen kiezen voor een luxe maaltijd. Zo maakt iedereen van zijn eigen wensen, zijn eigen dag. Dat is ook zo tof! Maak je eigen plan, schrijf je eigen verhaal! Aan de hand van die wensen ga je keuzes maken. Fotograaf, locatie, Babs en getuigen zijn doorslaggevend voor een trouwdatum. Kies daarom ook altijd 2 datums in gedachten zodat je een backup plan hebt. Alle andere zaken kunnen later geregeld worden. Zodra je deze 3 dingen geregeld hebt kun je gaan rondbazuinen wanneer je gaat trouwen!!

 

Tips voor het kiezen van een trouwdatum

1.Houd rekening met je eigen agenda Wil je direct op huwelijksreis na de trouwdag? Wil je graag naar die ene specifieke bestemming? Dan ben je mischien wel afhankelijk van het seizoen.

2. Kies het seizoen Wil je buiten trouwen? Dan zul je moeten kiezen voor de zomer. Wil je kans hebben op een witte sprookjesachtige bruiloft? Trouw dan in de winter. Je kunt hier een blog vinden met tips voor een bruiloft in het najaar.

3.Romantisch Hoe romantisch zou het zijn om te trouwen op de dag dat jullie ogen elkaar voor voor het eerst ontmoetten, de dag dat jullie officieel een stel werden of datums die speciaal zijn voor jullie familie zoals de trouwdag van je grootouders (goed voorbeeld doet volgen). Trouwen op de datum van jullie ontmoeting heeft een mooie betekenis. Bijkomend voordeel voor verstrooide bruidegommen: zij zullen hun trouwdag in de toekomst niet snel vergeten.

Heel veel succes met de voorbereidingen. Als je een locatie en een fotograaf hebt dan ben je al een heel eind. Vergeet er niet van te genieten he?

Liefs, Bertine


Wat een leuke blog! Stuur mij de nieuwste blog van deze serie ook zodra je die geschreven hebt!

Als je hier je e-mail adres achter laat dan krijg je de nieuwste blogs gelijk te lezen als ze online zijn.