16 September 2020

Bruiloft foto’s 

Inspiratie voor je fotoshoot op de boerderij

Bruiloft foto’s leuk?!

Zie jij ook zo op tegen de bruiloft foto’s? En dan vooral zo’n lange shoot? Ik geef je tips in deze blog! Want het kan echt anders!   Er zijn meerdere manieren om het ‘op de foto gaan’ op je bruiloft een beetje makkelijker te maken. In deze blog vertel ik je daarom meerdere momenten waarop je een fotoshoot kunt plannen. Het hoeft namelijk helemaal niet zo stijfjes van te voren!

Rustig opstarten

Hoe fijn zou het zijn als je ’s morgens op je gemak jezelf klaar kunt maken voor de bruiloft? Samen met je vriendinnen en/of je moeder rustig kunt ontbijten en daarna je haar en make-up kunt laten doen? Gewoon lekker thuis of misschien wel in een hotel. Champagne ontbijtje erbij en genieten maar. Als je dit allemaal wilt doen terwijl je ook om 10.00 uur een fotoshoot gepland hebt staan met je aanstaande, moet je je wekker wel heel erg vroeg zetten. Je bent vast al wel vroeg wakker van de spanning maar haasten wil je ook weer niet op je bruiloft. Hoe fijn is het dan dat je de fotoshoot ook op je trouwlocatie kunt doen? Geen race tegen de klok ’s morgens en geen extra reistijd maar gewoon naar 1 locatie toe en daar de hele dag blijven. Super relaxt!

Foto’s maken met je aanstaande

Je kunt de foto’s van jou en je aanstaande op meerdere momenten op je bruiloft plannen. Bijvoorbeeld voordat je de gasten ontvangt. Je aanstaande haalt je dan op en je rijdt samen met de fotograaf naar de trouwlocatie. Daar neem je lekker de tijd om foto’s te maken voordat je gasten komen. Je kunt dan zelf je gasten ontvangen. Wil je liever dat ze jullie pas zien op het moment dat jullie naar ‘het altaar’ lopen dan kun je je ook een poosje verstoppen. Vraag even op de locatie of ze daar een mogelijkheid hebben waar je je even terug kunt trekken. 

Wil je dat het ook voor je aanstaande een verrassing is hoe jij er uit ziet? Dan is het tof als jullie elkaar pas bij de ceremonie zien. Je kunt dan de trouwfoto’ s maken na het aansnijden van de taart. Je gasten vermaken zich met een praatje en een hapje en jullie maken foto’s. Ideaal dus als je een fotogenieke trouwlocatie hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de shoot te plannen tijdens het beroemde golden hour. Rond de kok van 20.00 uur gaat de zon ’s zomers wat lager staan en dat levert prachtige foto’s op. 

Als je deze twee momenten combineert met leuke spontane momenten tijdens de trouwdag dan heeft een goede fotograaf genoeg materiaal voor een mooie reportage. Voor meer foto’s van bruidsparen kun je een kijkje nemen op ons instagram account. Mocht je op zoek zijn naar locatie waar je binnen foto’s kunt maken? dan zou je deze blog eens door kunnen lezen. 

Meer blogs